Stuteriet

Första fölet föddes -00 och var ett Svenskt halvblodsföl som under kommande år följdes av ytterligare 6 halvblodsföl. Men då mitt största intresse alltid varit aveln och en naturlig hästhållning så tillkom så småningom några minishettisar och möjligheten att hålla en vacker flock på bra marker med både ston, föl och hingst gavs.

Mitt mål med hästhållningen är att ge hästarna en så naturlig miljö som möjligt att leva i. I praktiken innebär det att hästarna vintertid går på lösdrift i stora hagar, i två stoflockar, samt en hingstflock. Hästarna har tillgång till ligghall, fritt grovfoder, vatten, salt och mineraler. Stall finns att tillgå vid särskilda behov såsom fölningar, eller vid hovslagare och veterinärs regelbundna besök. Sommartid går respektive hingst med sin stoflock för året, samt unghingstar, ungston och gallston separat.

I min underbara flock går idag också två nordsvenska bruksston, ett halvblodsto, två welsh mountain samt mini- och standardshettisar. De förgyller var och en flocken med sin varierande personlighet, storlek och färg.

     

     

Copyright © Thiffanny Johansson