Till minne

”Det finns någonting oändligt helande i naturens ständigt upprepade refränger –
försäkran om att gryning följer på dag och vår på vinter”
- Rachel Carson

Hermits Marigold RS 6581

“Goldie”

e. Castlebrook Tom Thumb u. Marie of Pinehoulland

1999 – 2013

Älskade, älskade Goldie. Hon var tryggheten och vänligheten själv. Hon var den som barnen i alla lägen kunde hantera själva, och har bjudit båda barnen på många åkturer på sin rygg mellan hage och stall. Goldie avlivades pga ett svårt felläge i samband med fölning. Hon blir saknad för sitt stora hjärta, sin vackra färg och sina underbara ögon. Flocken blir inte densamma utan henne.

 

 Firth Amboseli RS 4609

“Silver”

e. Firth Golden-N-Ivory u. April Girl of Clonyard

1991 - 2012

Silver fick efter en långvarig diarré utan känd orsak, somna in vid 21 års ålder efter ett långt och innehållsrikt liv. Hon var mitt hjärtas häst och i mina ögon den vackraste. Hon är oändligt saknad, men jag gläds åt döttrarna Ariel och Cela som hon gett mig.

 

Carsten v de stal Hondermorgen

2009 - 2012

Carsten köptes in i förhoppning om att visas som hingstämne, och visade sig därtill vara en underbar ponny med ett lugnt temperament och en snygg exteriör. Utöver det var han makalöst vacker i sin mushroomfärg. Han avlivades pga sommareksem.

 

Mushroomskäckat stoföl f -2012

e. Gamlinagy Puzzle RS 527 u. Myke vd Koningstraat RS 6582

Detta lilla stoföl var en efterlängtad dröm, men föddes med ett 8 mm underbett och därtill en neurologisk hjärnskada som gjorde att hon gick på två spår och vinglade med bakdelen. Hon avlivades vid en veckas ålder då prognosen för bättring var obefintlig och för att hon skulle slippa fortsatt lidande. Obduktionen visade inga defekter annat än underbettet, och gav tyvärr inga svar på varför hon vinglade. En teori är att hjärnan drabbats av syrebrist vid förlossningen. En kopia på obduktionen skickas gärna till dig som är intresserad.

 

Silvergårdens Dimma

2011 - 2012

e. Vlesco v.d. Hoeve u. Egedals Darling

Dimma var en glädje då hon föddes med sin mammas vackra musblacka färg – ett riktigt drömföl. Hon växte fint och utvecklades till ett vackert ungsto. Tyvärr utvecklade hon sommareksem redan som ettåring och hon avlivades för att slippa ett långt liv med återkommande lidande.

 

Copyright © Thiffanny Johansson